6 november

Op zoek naar ontbijt komen we een tv-ploeg van ABC tegen. Vertrek naar Halls Gap na ontbijt bij Macdo Bourke Street . Mistig en regen bij vertrek: drie uur rijden, 250 km. Een lange weg en steeds maar rechtdoor. We passeren stadjes als Ballarat, Beaufort en Ararat.

In Halls Gap is het prachtig, zonnig weer en 18 °C. Eerste stop is MacKenzie Falls, maar Geert moet forfait geven. De Falls zijn indrukwekkend.

Het kunstmatige meer Lake Wartook biedt mooie vergezichten.

Daarna naar Zumsteins waar twee dames, greyhead nomads, ons uitleg geven. Zumsteins valt wat tegen: erg vervallen.

Volgende stop: Reids/Reeds lookout. Het uitzicht is spectaculair.

Rond 17 u. vertrekken we naar Mount William, een zware klim naar de car park voor het Kia’tje. Na 45 minuten klimmen staan we op de top van Mount William: WOW!

Tijd om terug te gaan naar Halls Gap. Eerst nog even stoppen bij een kangeroeweide. We komen veel te laat aan om te tanken. Alles gaat dicht om 17 u.

In het motel Kookaburra Motor Lodge is er nog een kamer vrij, netjes verzorgd met een vriendelijke gastheer. Op weg naar de lodge zien we grazende kangeroes en horen we de kookaburra’s.

Eten doen we in Kookaburra Bar and Bistro: steak angus en rack of lamb zijn heel goed. Ook de kookaburra icecream is prima.

Om 22 u. gaan we slapen. Halls Gap is donker en verlaten. Morgen dag 2 in The Grampians.

 Foto’s 6 november