14 november

Om 09.50 vertrekken naar de Great Ocean Road. 19c zonnig met wolken. Smooth FM 91.5 op de radio. Lichte motregen in de buurt van Geelong. Fikse regen in Grovedale. Eerste stop in Aireys Inlet met lighthouse en panorama. Via Moggs Creek naar de Great Ocean Road Memorial Arch (kaart).

Inkopen in Lorne en eten uit het vuistje bij Teddy’s lookout. Om er geraken moest de auto wel erg wroeten om boven te geraken! De vergezichten zijn fantastisch: in de diepte kronkelt de Great Ocean Road naast de oceaan. Sheoak Falls: waterval gelegen tussen Lorne en Wye River. Voor Seperation Creek kijken we eerst nog even bij de Mount Defiance Lookout. Via Skenes Creek naar Apollo bay voor geld en benzine. We gaan op weg naar Cape Otway.

Onderweg zien we auto’s aan een weide staan: toeristen hebben een koala  gespot! Het beest gromt van ergernis om de toeristen die haar rust verstoren.
Daarna nog even naar het Cape Otway Lightstation met alweer schitterende vergezichten over de oneindige oceaan.

We zoeken een motel en vinden in Lavers Hill Otway Junction de Motor Inn and Bistro. De andere eethuizen zijn gesloten. 130 dollar voor een eenvoudige kamer voor drie.

De landlady geeft ons ook flesjes drinkwater en drukt ons op het hart om niet te drinken van het water uit de kraan: dat is immers regenwater. Nog wat eten: de steak is redelijk. Naast ons zitten twee Françaises die net het nieuws uit Parijs hebben gehoord. Ze blijven kijken naar de beelden uit de Franse hoofdstad.

 Foto’s 14 november