18 november

Naar The Australian National Aviation Museum in Moorabbin Airport en het DFO shopping center in Moorabbin. Het museum is erg klein en niet netjes, maar wel de moeite om te bezoeken. We kopen nog een souvenir. In het DFO vinden we de laatste souvenirs en lopen wat rond. Er is nog heel wat tijd over voor een hapje. Zoals gewoonlijk in Australië is het eten niet echt geweldig.

In de namiddag doden we tijd in het King’s Domain. Parkeren is hier bijna gratis, terwijl dat in Dorcas St. net heel duur is. We vinden een plekje in de Linlithgow Ave met zicht om het King George V monument. Achter het monument ligt de Sidney Myer Bowl. Vanuit Dorcas St. kon je soms een concert meepikken. Het Victoria Police Memorial in het King’s Domain is indrukwekkend in eenvoud.
Natuurlijk gaan we kijken naar het Shrine of Remembrance in het King’s Domain.

Terug naar Dorcas St. 22 om alle spullen in te pakken. Rond 18.45 u. nemen we afscheid van Pieter en vertrekken naar Melbourne Airport Tullamarine. Het wordt weer moeilijk om de Hertz Car Rental te vinden om de Mitsubishi in te leveren, maar na drie pogingen lukt het toch. We zijn nog goed op tijd aan de gates, met nog genoeg tijd om wat te eten. Dan wordt het wachten.

Voor 23.00 worden er vertragingen op onze A380 Quantas vlucht aangekondigd. We hopen nog om na 01.00 te kunnen vertrekken. 23.25 vertragingen op Quantas vlucht en afgelasting van de vlucht rond 02.00 u.

Donderdag 19 november.
Rond 02.00 u. wordt de vlucht uitgesteld tot 19.00 u.! Met bussen gaan we naar het Mercure Hotel in Geelong waar we rond 06.00 u. in bed liggen. Ontbijten kan tot 10.30 en lunchen tot en met 13.30 u. De lunch valt tegen: slechte kip. We moeten uiteraard niet betalen.

De bus komt om ons om 15.00 u. oppikken om ons naar de luchthaven te brengen. Veel te laat want we moeten vanaf 16.00 boarden.  Het wordt na 17.00 u. voor we in de luchthaven zijn. Chaos bij de boarding. De bediende aan de boarding moet nog even gezellig met ons babbelen terwijl nog er nog 50 mensen achter ons staan. No worries, mate: we vertrekken gewoon wat later! Om 19.20 kunnen we vertrekken voor een vlucht van 14 uur naar Dubai. De A380 is amper gevuld zodat er genoeg ruimte is om te slapen.
Klaar voor 16800 km.

Vrijdag 20 november.
De aankomst Dubai is 02.30LT. Bij het boarden naar Brussel zijn er problemen: tickets no longer valid, maar het wordt allemaal redelijk snel opgelost. Vijf uur wachten in de buurt van de gate na een tocht met een automatische trein, een grote lift en veel stappen. In In Dubai Airport kunnen we wat eten bij Paul. De vouchers van Quantas kunnen we alleen maar gebruiken als we helemaal terug naar de andere kant van de luchthaven gaan… We komen rond 1315 u. aan in Zaventem en terug in Tremelo rond 15.30 u.

 Foto’s 18 november